Thursday, June 17, 2010

Buah Cempedak di luar pagar


Buah cempedak di luar pagar,
ambil galah tolong jolokkan,
saya budak baru belajar,
kalau salah tolong tunjukkan..

selain aku sebagai pekerja baru di kerteh nih.. aku ader perasan buah cempedak besar kat luar pagar rumah aku nih.. macam sedap.. pokok dia tinggi dalam 6-7m.. daun dia rimbun. pangkal pokok agak semak, penuh dengan lalang dan pokok senduduk.. salah satu bahagian dahan dia dah mati dan tak berdaun.. ada kesan perun api bawah kawasan dahan yang mati tuh.. mungkin rumah jiran depan aku tuh bakar daun-daun kering kat situ agaknya.

(aperlah merepek nih..)

ok.. aku dah boring sebab takda apa nak buat malam nih.. esok cuti.. aku pinjam broadband si osman.. osman plak tengah ashek sangat tengok citer antu kat ruang tamu depan tuh.. aku plak.. mmg spesies tak suka tengok citer antu.. kalo tak.. nanti rasa ader orang nak tepuk belakang aku masa semayang.

perasaan sekarang?

emm.. biasa aja.. kat sini makanan kat warung2 agak mahal gak berbanding tronoh dan seremban.. dada ayam dara yang cenonet tuh dia jual RM2... aku rasa aku ngap sekali jer pn boleh.. oo satu lagi.. ari tuh aku beli mee goreng RM2.. aku habiskan dalam 4 suap aja.. aper pun.. kalo pandai pilih kedai, boleh la dapat yang sedap dan murah...

kat sini ari jumaat susah nak cari kedai makan waktu tengahari. so, kalo aku rajin, aku akan makan.. kalo tak.. aku posa jer la tengahari tuh..

kawan-kawan sumer sumer baik-baik dan membantu.. beruntung ader kawan2 yang baik2 kat sini.. kalo tk.. manalah tempat aku nak bersidai kat sini...

jiran-jiran pon tak menimbulkan masalah.. ari tuh pakcik depan rumah tegur kete member aku blok jalan kecik dia, susah nak pegi surau.. aku pon heran.. rumah pakcik tuh sebelah surau.. tapi dia naik moto lintas rumah aku nak pegi surau.. entah lah... aku pon tak paham.. dah la datang malam2..

OHhhh.. satu lagi.. rumah yang aku dok skang nih sebelah kuburrrr~~ seramnyaa...

oklah.. kalo ader sesapa nak ajak gi berekreasi, panjat gunung ker, gi pulau ker, gi masuk gua ker.. habaq la yea..


nih gambar team aku masa trening dulu

nih masa aku gi zoo negara dulu

nih aku ngan hosemate aku masa kat pantai kemasik..

ini rumate2 aku masa trening kat bangi dulu..

1 tembakan:

  1. OoizzioO ( June 27, 2010 at 8:26 PM )

    nuar
    slmt bekerja!!!
    kah3
    aku dgr cter budak2 ni ko famous gila time pipe dulu
    anyway..if aku turun ganu ada mmber aku nk susahkan dah!
    wakaka