Sunday, November 1, 2009

Patah Tumbuh Hilang Berganti

Memandangkan ari nih aku tak terlibat dalam workshop teater tuh, ader la "sikit" masa aku untuk update belog nih.. Nak carita pasai farewell party aku ari tuh.. Memang farewell la..

Sebagai salah sorang budak TTS yang da nak grad sem nih, aku dan beberapa kawan aku diraikan. Ari Rabu lepas, Acap dan Din datang bilik aku membawa kad nih..




Dan aku pon datang la malam Khamis tuh dengan seluar Crocodile itam dan baju jalur putih pemberian abah aku. tema dia itam putih.. entah la sebab apa.. Tapi pkai selipar crocs ASADI biru, dan naik moto merah aku.. (bukan den nak mintak boli selipar baru atau boli keto baru).

Sampai kek sanun, diorang da berkumpul. Borak-borak. Kat situ diorang da susun tempat duduk dalam betuk petak mengeliling. Tengah-tengah tuh ader ruang kosong untuk menyiksa bebudak nih.

Kami pon main la dulu, main macam bola beracun la. Tapi guna anak patung esah. Syakir pasang muzik, patung tuh diorang pas-pas keliling. Mangsa pertama yang kene, DrShark. Dia telah disurh berlakon jadi ayam.

"kokokokoko..."

kesian dia.. da tua-tua kene blakon jadi ayam.Lepas main game, kitorang makan. BBQ. Lepas makan BBQ, ader penyampai adiah untuk pencalonan orang paling macho, paling emo, comel, cintakan bahasa, suka publisiti, paling aper ntah.. lupa da. Dapat la adiah air kotak.

Lepas tuh mereka yang diraikan nih, dapat la adiah, gambar ari terakhir the shark attack kat kolumpo beserta sijil. Kami pon dapat kek jugak. Kerel pon ader tunjukkan satu video khas untuk kitorang. dia bwat sendiri video tuh.

Sebenarnya, aku dah cukup bersedia untuk malam nih... Jadi takda la sedih sampai berjurai air mata. Aku mula menghargai saat-saat macam nih sejak sebelum intern lagi, dimana aku dah calculate yang pada masa aku nak grad nih, Kerel dan Half mungkin takda bersama aku.. Dan mungkin sem akhir aku nih sem yang agak "kosng" sket tanpa Kerel yang merupakan geng rekreasi aku.

Sebenarnya aku harap rasa rindu dengan budak-budak TTS nih dapat dikurangkan supaya emosi aku dapat dikawal dengan baik. Jadi takda la aku jadi macam masa intern dulu, tengok video tts, tengok gambar gambar diorang, sambil gelak sorang-sorang mengenang peristiwa yang lepas..

Tapi nak bwat macam mana, rasa tuh datang lagi...



makan.. janga tak makan..


Krew Jebat


Pakcikk.. oo Pakcikk..


Ontok jo bang.. napo?


Hei hei..


Dengan para otai sekalian..


Show pertama aku dengan TTS


Show kedua aku dengan TTS


Show ketiga..


Zaman muda remaja bersama TTS


Zaman air terjun..


Show mime kat KLPAC


Ulu Chepor bersama TTS


Bukan Cerita Palestin


Dato Bendahara


Birthday Anwar


Penang



Terima Kasih Semua..


p/s; Timekasih pada yg sudi menulis pasal kami;
TTS;
Usop;
Sefa;
Kerel.

3 tembakan:

  1. lalalala~ ( November 1, 2009 at 5:20 PM )

    oooOOooo... "rasa tuh datang lagi" ... kenangan suka-duka bersama TTS... semoga ukhuwah yg kalian bina akan terus utuh sehingga ke akhir hayat =)

  2. Royal Masala ( November 1, 2009 at 5:35 PM )

    arhh...makin kurang ahli KeMoTTS...(T_T)

    ngan sapo den nak merempit poie kledang ari rabu potang laie pasnih...??

    ngan sapo den nak beghonti betoduh kek petronas sambil basah kuyup dek ujan lobek ngan potir samba menyamba laie pasnih???

    ngan sapo???

    huu~~

  3. Anwar Samad ( November 1, 2009 at 8:10 PM )

    fizah - hehehe.. rasa mcm tuh la..

    Royal - nak wek cemno kerel.. den raso peh nih watak org tuo nih, tak dapek kek sefa, kek kau la..

    kok lalu-lalu somban nnt singgah la umah den yo..